Україна підвищить вартість віз для іноземців

16 листопада 11:10

Також у аеропортах "Київ", "Бориспіль" та "Одеса" зникне процедура оформлення візи по прильоту.

 

Кабінет Міністрів схвалив зміни до Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, якими передбачається збільшення з 1 січня 2019 року ставки консульського збору за оформлення е-Віз з 65 до 85 дол. США.

Також рішенням уряду від 14 листопада буде скасовано процедуру оформлення туристичних і ділових віз іноземцям у пунктах пропуску через державний кордон у міжнародних аеропортах "Бориспіль", "Київ" (Жуляни) та "Одеса".

Додаткового з 1 січня до ділової та туристичної мети в'їзду е-Візи запроваджують для поїздок в Україну з приватною метою, для лікування, провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представникам ЗМІ.

Нагадаємо, у квітні Консульська служба Міністерства закордонних справ розпочала оформлення електронних віз для в'їзду в Україну з діловою або туристичною метою для понад сорока країн. Для оформлення е-Візи необхідно заповнити анкету он-лайн, завантажити скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківською карткою та роздрукувати отриману на електронну адресу електронну візу.