Україна перегляне списки російських артистів-українофобів

21 квiтня 11:56

Зі списків можуть прибрати підписантів листа до Путіна зі схваленням окупації Криму, які з тих пір мовчали.

 

В Україні створена міжвідомча комісія з представників СБУ, Нацради з телерадіомовлення, професіоналів, експертів, представників медіакомпаній для перегляду списку російських артистів, яким заборонений в'їзд, повідомив міністр культури України Євген Нищук.

За його словами, у комісії йде перегляд списків, "які ще з тих часів, коли вони скопом пішли, де, ви знаєте, спочатку був той, хто підписався". "Ну, ви знаєте, як воно там було, після того, можливо, він нічого не говорив, і їх, очевидно, необхідно переглядати", - сказав він в ефірі телеканалу 1+1.

Нищук повідомив, що за три роки з'явилися нові артисти, які не просто негативно висловлюються щодо України, а являють собою певну загрозу безпеки.

"Це знаходиться в площині і РНБО, якая виносить певні санкції на один або три роки, по-різному", - сказав міністр культури.

Він додав, що в Міністерстві культури є група людей, яка обробляє звернення щодо тих чи інших діячів культури і направляє матеріали в СБУ.

"Так було по відношенню до деяких співачок, які планували виступу в певних залах, і ці концерти були скасовані. Там були наведені конкретні факти того, що вони були в анексованому Криму або неодноразово висловлювалися проти української культури, української держави", - сказав Нищук.

Про списки з 26-ї хвилини

Раніше в інтерв'ю ZN.UA міністр культури України Євген Нищук заявив про те, що виступає за формування індивідуального підходу до кожного, хто несе загрозу незалежності України.