Україна передала до суду ООН докази злочинів РФ – Грицак

22 липня 15:13

Документи свідчать про те, що керівництво Росії цілеспрямовано намагається знищити Українську державу.

 

Україна передала до Міжнародного суду ООН докази фінансування Росією тероризму в Донбасі, заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві.

"Як ви знаєте, Україна ініціювала позов у Міжнародний суд ООН щодо підтримки Російською Федерацією тероризму на сході нашої країни. Ми передали тисячі сторінок документів, документальних доказів злочинів РФ в Донбасі і в Криму", - сказав Грицак.

За його словами, надані ООН документи свідчать про те, що вище керівництво РФ розвернуло цілеспрямовану широкомасштабну роботу по знищенню Української держави

Йдеться, зокрема, про спроби знищення шляхом безпосередньої участі Росії у війні в Донбасі, окупації Криму, штучної інспірації спецслужбами РФ суспільно-політичних конфліктів в Україні, інформаційної агресії, а також фінансування тероризму, в тому числі надання озброєння, додав голова СБУ.

Грицак підкреслив, що офіційні особи РФ продовжують заперечувати ці факти, незважаючи на оприлюднені документи, а також затримання кадрових російських військових (Володимира Старкова, Євгенія Єрофєєва, Олександра Александрова).

Раніше Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву з вимогою до Росії негайно припинити збройні провокації в Донбасі і почати виконувати взяті нею зобов'язання, зафіксовані Мінськими домовленостями.