Україна отримала зі США передавачі для мовлення на окупованих територіях

14 вересня 00:15

США передачі 11 новеньких цифрових передавачів DVB-T2.

 

Україна отримала від США 11 новеньких цифрових передавачів DVB-T2 для збільшення і покращення українського цифрового сигналу на кордоні з і на окупованих територіях. Державний бюджет зекономлено на 30 млн грн. Про це повідомила екс-заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова на своїй сторінці в Facebook.

"Переговори про реалізацію цього проекту - надання Концерну РРТ 11 нових потужних цифрових передавачів почалися ще в 2018 році. Ми відійшли від логіки використання передавачів, які вже були в експлуатації. Це дозволяє отримати сучасне обладнання, яке буде працювати тривалий час і з меншою затратою енергії. Ми вийшли на фінішну пряму - перші чотири передавача вже встановлені у Херсонській і Донецькій областях, і ще сім Концерн РРТ отримає вже в наступному місяці", - йдеться в повідомленні.

Реалізація проекту повинна забезпечити килимове покриття українським цифровим сигналом на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, а також в Херсонській області на кордоні з Кримом.

Раніше повідомлялося про те, що США розблокували надання військової допомоги Україні на 390 мільйонів доларів.

Раніше Палата представників Конгресу США затвердила законопроекти про виділення бюджету американським державним структурам, у яких, серед іншого, передбачається виділення в цілому до $ 700 млн допомоги для України в 2020 фінансовому році.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".