Україна отримала доступ до Логістичної електронної бази даних НАТО

12 жовтня 11:42

ЗСУ зможуть приймати участь у тендерах альянсу.

 

Україна отримала право на доступ до логістичної електронної бази даних НАТО з допомогою якої зможе приймати участь у відповідних тендерах північноатлантичного альянсу.

Доступ до бази надано внаслідок вступу в силу міжурядової угоди з Організацією НАТО з підтримки та постачання про спільне управління предметами постачання і подальшим обміном дипломатичними нотами, повідомили у прес-службі Місії України при НАТО.

За допомогою цієї бази можна буде здійснювати обмін інформацією між державами-членами щодо потреб Збройних сил в матеріально-технічних засобах. Також у ЗСУ з'явиться можливість здійснювати оперативний обмін надлишковим майном між державами-учасникам та створювати спільні запаси матеріально-технічних засобів.

Наразі триває опрацювання питання щодо приєднання України до низки інших Партнерств Організації НАТО з підтримки та постачання, що сприятиме глибшому інтегруванню Збройних Сил України в систему забезпечення матеріально-технічними засобами держав-членів НАТО.

Нагадаємо, Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію щодо інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам.

Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив про те, що Альянс надасть Україні обладнання для розслідування кібератак.

Детальніше про гібридні загрози і боротьбу з ними читайте в матеріалі Віталія Мартинюка "ЄС у протидії гібридним загрозам і Україна: нечіткість у підходах" у тижневику "Дзеркало тижня Україна".