Україна оголосила в розшук голову "виборчкому" анексованого Крыму

04 вересня 15:18

У 2014 році колаборант допомагав організовувати незаконний "референдум".

 

Голову "Избирательной комиссии" анексованого Росією Криму оголошено у розшук, судом надано дозвіл на проведення заочного розслідування щодо колаборанта, повідомляє прес-служба АР Крим (Київ).

"Голові "Избирательной комиссии Республики Крым" повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади, також вказану особу оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний Михайло Малишев 16 березня 2014 року забезпечував проведення "референдуму" про статус Криму, за результатами якого президент РФ Володимир Путін оголосив про "приєднання" українського півострова до Росії. Цього року, 8 вересня, Малишев забезпечуватиме проведення незаконних "виборів" депутатів "Государственного совета Республики Крым".

"Суд задовольнив клопотання прокуратури та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно голови "избирательной комиссии", який ухиляється від кримінальної відповідальності. Таким чином, суд надав згоду на притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності за його фактичної відсутності (на підконтрольній Україні території - ред.)", - наголошують прокурори.

Вони також закликали жителів анексованого Криму не брати участі у псевдовиборах 8 вересня та повідомляти українським правоохоронцям про усі відомі факти їх організації і проведення.

Нагадаємо, з червня 2014 року прокуратура розслідує 1506 проваджень, пов'язаних з анексією півострова. За результатами досудового розслідування до суду скеровано 144 обвинувальних акта, по 21 вже є обвинувальні вироки, що набули чинності.

Докладніше читайте в матеріалі Валентини Самар "Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов: "Основне завдання на цей рік - зробити півострів непідйомним для країни-агресора"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".