Україна і ЄС домовилися завершити переговори про безвізовий режим до травня 2015 року

16 грудня 21:58

На саміті Східного партнерства у травні 2015 року Україна може дізнатися точну дату скасування візового режиму з Європейським союзом, зазначив Порошенко.

 

Україна і ЄС домовилися завершити імплементацію Плану дій з візової лібералізації до саміту Східного партнерства у Ризі в травні 2015 року.

"Ми досягли домовленості, і я впевнений, що Україна продемонструє свої рішучі дії, щоб вже до Ризького саміту завершити процедуру імплементації лібералізації візового режиму, щоб в Ризі отримати чітку дату скасування візового режиму ", - заявив Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Напередодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна робить все можливе, щоб уже в Ризі було прийнято рішення про введення безвізового режиму.

Раніше в МЗС України заявляли, що якщо Україна виконає своє зобов'язання і почне випуск біометричних паспортів з 1 січня 2015 року, то вже в 2015 році почне діяти безвізовий режим в Шенгенську зону для власників біометричних паспортів.