Україна і Білорусь ухвалили план демаркації кордону в 2019 році

28 сiчня 19:26

Позначення кордону вперше винесуть з карти на місцевість і в Чорнобильській зоні.

 

Білорусь і Україна затвердили план демаркації кордону на 2019 рік. Про це інформує Держприкордонкомітет держави Білорусії. Зазначається, що план демаркації кордонів був затверджений сторонами в січні.

"В ході 20-го засідання спільної білорусько-української демаркаційної комісії, яке відбулося в січні в Гомелі, сторонами були підведені підсумки виконання робіт на державному кордоні між Республікою Білорусь і Україною у попередньому році та затверджено План демаркації на 2019 рік", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в поточному році будуть продовжені роботи з очищення смуги кріплення білорусько-українського кордону та встановлення прикордонних знаків. Також, демаркаційна комісія займеться винесенням державного кордону з карти на місцевість і в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо, проект демаркації державного кордону між Україною і Білоруссю був затверджений в листопаді 2014 року. Сама демаркація була розпочата у листопаді 2013 року з того, що було встановлено перший прикордонний знак. Довжина спільного кордону держав становить майже 1100 кілометрів. У 2018 році сторони домовилися завершити демаркацію кордону в Чорнобильській зоні.