Україна готова відправити "Гетьмана Сагайдачного" на боротьбу з піратами

16 сiчня 17:45

Український фрегат "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом і оглядовою командою на борту вирушить воювати з піратами.

 

Україна підтверджує готовність направити фрегат "Гетьман Сагайдачний" для участі в операції ЄС з протидії піратству "АТАЛАНТА" після виконання завдань в операції "Океанський щит". Про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Володимир Замана.

"Україна готова направити фрегат "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом і оглядовою командою на борту для участі в операції ЄС з протидії піратству "АТАЛАНТА" після виконання завдань в операції "Океанський щит" наприкінці 2013 року", - сказав Замана.

За його словами, зараз триває робота з підготовки екіпажу та корабля до участі в операції, спільно з МЗС України опрацьовується відповідна технічна угода.

Голова Військового комітету Патрік де Розьє висловив задоволення результатами оперативного чергування сил і засобів ЗСУ у складі бойової тактичної групи ЄС "Хелброк" (Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр). Українська сторона інформувала про намір взяти участь у формуванні БТГ ЄС "Хелброк" у 2014 році, а також про готовність у майбутньому приєднатися до чергування в складі інших БТГ ЄС, зокрема, бойової тактичної групи ЄС країн Вишеградської четвірки в 2016 році. !zn

Читайте також:

Україна приєднається до міжнародної операції проти піратів "Океанський щит"

"Гетьман Сагайдачний" знову в строю

Корвет "Тернопіль" завершив перше патрулювання в рамках операції НАТО "Активні зусилля"