"Украерорух" запевняє, що вертодром у Каневі залишається державним

11 березня 21:24

У держпідприємстві спростували, що побудований на бюджетні гроші вертолітний майданчик в Каневі передали в приватні руки.

 

Вертодром "Вертолітний майданчик Канів" у селі Пекарі Черкаської області є об'єктом державної власності і знаходиться на балансі підприємства.

Про це повідомила прес-служба державного підприємства обслуговування повітряного руху України "Украерорух", коментуючи інформацію опозиційних депутатів, яких не пустили на територію вертодрому, назвавши її "приватною власністю".

Згідно з інформацією держпідприємства, 1 березня 2013 вертодром почав свою операційну діяльність.

"Вертодром має посадочний майданчик, стернові доріжки, 10 вертолітних стоянок і термінал з пропускною здатністю обслуговування до 50 пасажирів на годину", - розповіли в прес-службі.

"На вертодромі організовано орган польотно-інформаційного обслуговування, який надає відповідні послуги за запитом за 2 доби", - говориться в повідомленні.

"Ставки зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів передбачені наказом Мінтрансу від 06.07.1999 № 352 (дод. 20)", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 10 березня народних депутатів від ВО "Батьківщина" - Олександра Бригинця разом з Миколою Княжицьким і Миколою Томенком - охоронці не пустили на вертодром у Каневі, мотивуючи тим, що це приватна територія. Територію також огородили колючим дротом.

Вертолітний майданчик у Каневі побудували в рамках підготовки до Євро-2012 за кошти бюджету - 87,7 млн грн. Урочисте відкриття відбулося 19 вересня 2011 року за участю віце-прем'єра Бориса Колеснікова і голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба. !zn

Читайте також:

Журналісти презентували Януковичу "Карту корупції" з його будинком у "Межигір'ї" і вертолітним майданчиком

У Києві з'явилося перше в Україні аеротаксі

У Форосі витратять 10 млн грн на будівництво ще одного вертолітного майданчика і ремонт держдач

Влада засекретила дані про половину тендерів