"Угруповання Корбана" підозрюють у викраденні людей та заволодінні чужим майном

31 жовтня 14:35

DT.UA маэ повним списком звинувачень в рамках проведеної СБУ і ГПУ спецоперації в Дніпропетровську.

 

Правоохоронні органи інкримінують ОЗУ в Дніпропетровську не тільки розкрадання коштів, але і викрадення людей і заволодіння транспортними засобами.

За словами співрозмовника ZN.UA, Геннадій Корбан був затриманий близько 8 години ранку в суботу, 31 жовтня, в рамках спільної спецоперації ГПУ і СБУ, яка проводиться на підставі рішення чернігівського міського суду.

Корбан затриманий на 72 години, протягом яких йому повинні пред'явити обвинувачення, або потім відпустити.

У ГПУ раніше повідомили, що Корбан поки не є підозрюваним, і зараз вивчається питання про його управлінні угрупованням – тобто, є Корбан організатором цієї ОЗГ.

Спецоперація проводилася на підставі розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення організованого злочинного угруповання (ОЗУ).

Крім того, за словами співрозмовників ZN.UA, нещодавно розкриті в Києві та Дніпропетровську конвертаційні центри також пов'язані з "укропівцями".

Повний список звинувачень в рамках проведеної СБУ та ГПУ спецоперації був отриманий ZN.UA від джерел у правоохоронних органах.

Серед звинувачень – захоплення і незаконне утримання в заручниках Сергія Рудика "з метою спонукання його піти з посади і призначення нового начальника управління Держземагентства у Дніпропетровській області"; захоплення та утримування як заручника начальника юридичного департаменту Дніпропетровської міськради Олександра Величка "з метою спонукання виконуючого обов'язки Дніпропетровського міського голови Романенко залишити займану посаду"; заволодіння чужим майном службових осіб з використанням службового становища та незаконне заволодіння транспортним засобом.

В ГПУ та СБУ поспішили заявити про те, що заперечують будь-яку політичну підоснову справи.

Як писало раніше ZN.UA, 20 вересня 2015 року відбулася закрита зустріч Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Бориса Ложкіна, Арсена Авакова, Олександра Турчинова і співвласника групи "Приват" Геннадія Боголюбова. На зустрічі досягалися домовленості політичного та економічного характеру, серед питань порядку денного був і можливий арешт Геннадія Корбана, до якого в той момент влада була вже готова, але це питання було відкладено.

Проте, оскільки сторона "Привату" не виконала взяті на себе зобов'язання, затримання Корбана можна розглядати як нагадування Ігорю Коломосйкому про серйозність наслідків за недотримання домовленостей, досягнутих 20 вересня.

У спецоперації в Дніпропетровську брали участь 50 представників ГПУ і більше 500 співробітників СБУ. Обшуки проводилися в офісі благодійного "Фонду оборони країни", пов'язаного з партією "УКРОП", і в офісних приміщеннях "укропівців" у Києві та Дніпропетровську. Обшуки тривають і у деяких представників правоохоронних органів.