Угорщина запевнила у підтримці територіальної цілісності України - український посол

06 листопада 18:45

Також посол України в Угорщині розповіла про те, що обговорила із угорським міністром внутрішніх справ співпрацю держав у сфері охорони кордону.

 

Угорський міністр внутрішніх справ Шандор Пінтер запевнив, що Угорщина, як і раніше, підтримує територіальну цілісність України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп. Вона додала, що обговорила із Пінтером питання взаємодії держав у сфері у правоохоронній сфері.

"Cьогодні на зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Угорщини Шандором Пінтером обговорили питання взаємодії в правоохоронній сфері, охорони кордону та покращення умов його перетину, в тому числі шляхом запровадження спільного прикордонного і митного контролю, запобігання та протидії природним катастрофам", - написала Непоп.

Вона додала, що детально розповіла Пінтеру про ситуацію в Донбасі та на анексованому Росією Кримському півострові.

"З угорського боку було запевнено в незмінності позиції щодо підтримки територіальної цілісності та відновлення миру в Україні", - додала Непоп.

Нагадаємо, минулого тижня посол Угорщини Ерно Кешкень завершив свою каденцію в Україні. При цьому заступник голови МЗС Василь Боднар зазначив, що "незважаючи на останні турбулентності у двосторонніх відносинах" Кешкень професійно виконував свої обов'язки.

Раніше повідомлялося, що новим послом Угорщини в Україні може бути призначений Іштван Ійдярто, , який у 2011-2014 роках був послом в Росії.