Угорщина візьме на лікування 20 українських військових

11 березня 21:08

Міністр оборони Угорщини запевнив Україну в підтримці.

 

Будапешт прийме на лікування 20 українських військових. Про це після зустрічі з міністром оборони Угорщини Тібором Бенкьо повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп.

"Подякувала за лікування в Угорщині українських поранених військовослужбовців і за рішення щодо моєї попередньої прохання продовжити цю практику. У відповідності з чим угорська сторона висловила готовність прийняти на лікування ще 20 українських військових", - написала Непоп на своїй сторінці в Facebook.

Міністр оборони Угорщини запевнив, що Угорщина і надалі буде підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, яку Будапешт сприймає не тільки як сусіда, але і як дружню країну.

Раніше повідомлялося, що шестеро українських військових пройдуть лікування в Бельгії.

В Україні працюють 30 госпіталів ветеранів війни, в яких можуть пройти реабілітацію учасники АТО. Завдяки цьому медичну та реабілітаційну допомогу щорічно можуть отримувати близько 150 тисяч українських захисників. В даний час допомогу отримали понад 30 тисяч учасників бойових дій.

Також у країні функціонують п'ять центрів медичної реабілітації та санаторіїв Міноборони з загальним ліжковим фондом у 1650 ліжок.