Учасники ТКГ в режимі відеоконференції обговорили ремонт мосту в Станиці Луганській

29 серпня 22:55

Українські ремонтники готові працювати цілодобово за умови гарантій безпеки.

 

Учасники Тристоронньої контактної групи обговорили ремонтні роботи в Станиці Луганській у режимі відеоконференції. Українська сторона повідомила про готовність ремонтних бригад працювати цілодобово за умови гарантій безпеки.

"Під час скайп-зустрічі обговорювалося початок ремонту моста в Станиці Луганській... Українська сторона детально проінформувала про хід підготовки до відновлення мосту. Підготовчі роботи для відновлення мосту вже розпочато", - написала прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook ввечері у четвер, 29 серпня.

Українські переговорники закликали ОБСЄ і Росію забезпечити належні умови для відновлення мосту через Сіверський Донець.

Представники ОБСЄ констатували, що Україна виконала взяті на себе зобов'язання в рамках домовленостей щодо ремонтних робіт. А бойовики російсько-окупаційних формувань ОРДЛО – ні.

"СММ ОБСЄ констатувала: НВФ ОРДЛО не виконали взятих на себе зобов'язань щодо демонтажу фортифікаційних споруд", - підсумувала Оліфер.

Як повідомлялося, учасники ТКГ погодили початок розмінування біля мосту в Станиці Луганській, і 1 серпня піротехніки ДСНС приступили до робіт з розмінування.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що будівництво мосту через лінію розмежування поблизу Станиці Луганської розпочнеться найближчим часом.

17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також підготовку до ремонту мосту через Сіверський Донець. Можливість приступити до робіт з'явиться лише після того, як будуть демонтовані фортифікаційні споруди бойовиків російсько-окупаційних формувань.

25 липня українські фахівці в присутності ОБСЄ з третьої спроби змогли обстежити зруйновану частину мосту. Перед цим вони не могли працювати через погрози бойовиків.

16 серпня штаб Об'єднаних сил повідомив про завершення розмінування прилеглої до мосту території.