Учасника "самооборони Криму" можуть випустити під заставу

20 серпня 14:29

Для звільнення із СІЗО жителя окупованого Севастополя, який брав участь в анексії Криму суд визначив 300 тисяч грн застави.

 

Херсонський суд продовжив арешт учаснику "самооборони Криму", якого заарештували у червні цього року, повідомила у Facebook пресслужба прокуратури АР Крим. Однак, причетного до окупації Кримського півострова чоловіка, можуть випустити під заставу.

"19 липня 2019 року, ухвалою слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів учаснику незаконного збройного формування "Самооборона Крыма". Проте завдячуючи відомому рішенню Конституційного суду, суд надав можливість підозрюваному, який зі зброєю в руках приймав участь в окупації півострова, внести заставу в розмірі 321 120 грн", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що місяць тому інший суддя Херсонського міського суду області під час продовження запобіжного заходу розмір застави не визначав. Тоді він врахував аргументи слідчого та прокурора про те, що підозрюваний вчинив злочин з погрозою застосування насилля.

Зазначимо, що раніше Конституційний суд України постановив, що підозрюваних в терористичній діяльності можуть не лише тримати в СІЗО, а й відпустити під заставу чи застосувати домашній арешт.

11 червня 2019 року Херсонський міськсуд заарештував мешканця окупованого Севастополя, якого підозрюють в участі у так званій "самообороні Криму", а також активній участі в спецоперації РФ щодо анексії півострова.

Затриманому кримчанину вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань). Якщо його провину буде доведено в суді, підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.