У ЗСУ розповіли про кількість контрактників і призовників з початку 2018 року

14 липня 03:20

Вдалося також провести строковий призов на військову службу і збільшити оперативний резерв.

 

З початку 2018 року Збройні сили України поповнилися 17 тисячами військовослужбовців, які побажали укласти контракт на проходження військової служби, повідомили у прес-службі Міністерства оборони України із посиланням на заступника міністра оборони з питань євроінтеграції Анатолія Петренка.

Крім цього, у квітні-травні 2018 року було проведено строковий призов на військову службу, що поповнив ряди ЗСУ та інших військових формувань на більш, ніж 15 тисяч осіб. Змогли збільшити і оперативний резерв ЗСУ; станом на липень він налічує понад 158 тисяч чоловік, 122 тисячі з яких числяться в резерві першої черги.

"З початку року здійснено підготовку понад 6 тисяч військовозобов'язаних оперативного резерву першої черги і більше 50 тисяч - другої черги", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, за 2016 рік і першу половину 2017-го на службу за контрактом в Збройні сили України надійшли 86 тисяч українців, що дозволило створити великий оперативний резерв у 100 тисяч чоловік.

23 червня 2018 року в Україні набув чинності закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби". Президент Петро Порошенко підписав цей закон 20 червня. У п'ятницю, 22 червня, документ був опублікований у виданні Верховної Ради "Голос України".

Журналіст Юрій Бутусов у статті для DT.UA пише про те, що сьогодні укомплектованість бригад ЗСУ на фронті становить менше 50%. До кінця ротації підрозділу на передовій нерідко можна побачити роту з 40 осіб, або батальйон, в якому 200 тримають фронт у 10-11 кілометрів. Причому, за його словами, на папері цифри укомплектованості вище.

Детальніше про комплектацію української армії читайте в матеріалі "Чому воїни звільняються?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".