У зоні ООС зник український правоохоронець

21 лютого 13:21

Під час відвідин родичів у тимчасово окупованій Макіївці він міг потрапити у полон до бойовиків, вважають у Нацполіції.

 

Співробітники Національної поліції у Донецькій області розшукують колегу, який зник на тимчасово окупованій території сходу України, повідомляє відділ комунікації НПУ.

Із повідомленням про викрадення правоохоронця до поліцейських звернулась його дружина. За її словами, він поїхав до хворих родичів у тимчасово окуповану Макіївку і був викрадений невідомими.

"19 лютого до Великоновосілківського відділення поліції надійшло повідомлення від 30-річної жінки про те, що її чоловіка, який поїхав на власному автомобілі "Хонда" в окуповану Макіївку, викрали невідомі", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські не виключають, що 36-річний співробітник Волноваського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Донецькій області потрапив у полон до бойовиків російсько-окупаційних військ, а його автівку Honda було захоплено.

"Правоохоронцями проводяться першочергові слідчі дії, в ході яких встановлюється місцезнаходження потерпілого, та вже оголошено у розшук автомобіль Honda", - додається у повідомленні.

За фактом зникнення правоохоронця відкрито два кримінальних провадження за ч.1 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, погрозою застосування насильства, або вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, український військовий Сергій Проданюк, який вважався зниклим безвісти після бойового зіткнення в Донбасі, загинув. У прес-центрі штабу ООС розповіли, що після перемовин у Луганській області бойовики російсько-окупаційних військ у присутності представників ОБСЄ передали тіло загиблого.

Військовослужбовець загинув, відбиваючи напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Під час бою Проданюк знищив одного бойовика.