У зоні ООС за добу загинув один військовий, ще двоє поранені – штаб

08 вересня 09:20

Бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил.

 

У Донбасі за минулу добу, 7 вересня, бойовики російсько-окупаційних військ 32 рази відкривали вогонь по позиціях української армії. Як повідомляє вранці у Facebook прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС), внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

"За минулу добу ворог здійснював обстріл наших позицій в районах населених пунктів Малинове, Щастя, Кримське, Оріхове, Катеринівка, Луганське, Світлодарськ, Південне, Новгородське, Опитне, Авдіївка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Водяне", – йдеться у звіті.

На луганському напрямку поблизу Кримського вночі бойовики обстріляли позиції Об'єднаних сил з артилерії калібру 152 мм, а вже ввечері відкривали вогонь по опорному пункту в районі Світлодарської дуги з міномету калібру 120 мм.

Повідомляється також, що з початку поточної доби, 8 вересня, противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі Кримського, Лебединського та Гнутового з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними української розвідки, за минулу добу троє бойовиків незаконних збройних формувань були знищені.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили безстрокове припинення вогню з 29 серпня у зв'язку з початком навчального року. "Шкільне перемир'я" стало вже 16-м з початку війни у Донбасі.

Всі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися російсько-окупаційними формуваннями. Окупанти у перший же день проігнорували й "шкільне перемир'я", продовживши обстрілювати позиції ЗСУ.

Докладніше про перспективи війни в Донбасі, модернізацію ЗСУ та способи нанесення непоправної шкоди російським окупантам читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна на Донбасі: як примусити Путіна до миру?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".