У зоні ООС поранили українського військовослужбовця

05 лютого 20:39

Бійці ЗСУ дали відсіч окупантам, втрати противника уточнюються.

 

Під час ворожого обстрілу позицій Збройних сил України у зоні проведення операції Об'єднаних сил було поранено одного українського військовослужбовця. Станом на 18:00 вівторка, 5 лютого, бойовики російсько-окупаційних формувань шість разів порушили "різдвяне перемир'я", тричі задіявши міномети калібру 82 міліметри. Бійці ЗСУ вогнем у відповідь придушували вогневі точки окупантів. Втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Під мінометним вогнем опинився хутір Вольний на Луганщині. По Троїцькому бойовики вели вогонь з автоматичних гранатометів станкових.

Опорні пункти ЗСУ в районі Опитного в Донецькій області окупанти тричі обстріляли з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Пісках бойовики відкривали вогонь з автоматичних гранатометів.

Українські військовослужбовці відповідали на ворожі обстріли вогнем з чергового озброєння. Під час вогневого контакту поранення отримав один боєць ЗСУ.

"Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - відзначили в штабі.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".