У зоні АТО за добу бойовики 18 разів порушили "шкільне перемир'я" - штаб

26 серпня 09:12

В результаті обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

 

Перша доба "шкільного перемир'я" у районі проведення АТО пройшла неспокійно. Ввечері бойовики активізували обстріл українських позицій. В результаті обстрілу двоє військових ЗСУ отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, напружена ситуація зберігається у районі Авдіївської промзони. З 17:00 і протягом декількох годин противник вів вогонь по опорним пунктам сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, бойовики випустили по українських позиціях 10 мін калібру 120 міліметрів.

"Враховуючи, що обстріл ворога був досить агресивний, цілеспрямований і безпосередньо загрожував нашим військовим, сили АТО відкрили вогонь. В результаті цього протистояння двоє українських бійців отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Також випадки застосування противником зброї зафіксовані в районі шахти Бутівка.

На маріупольському напрямку бойовики стрілецькою зброєю намагалися спровокувати військових ЗСУ на підступах до Талаківки, Гнутова, Павлополя, Лебединського, Широкиного та Чермалика.

Майже повністю дотримувалися режиму припинення вогню бойовики тільки на луганському напрямку. Тут за минулу добу ворог тільки один раз не прицільно використовував зброю неподалік Малинового.

Всього за минулу добу, 25 серпня, незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі.

Увечері у вівторок, 22 серпня, відбулася телефонна конференція президентів України, Франції, Німеччини та Росії, за наслідками якої було зроблено спільну заяву. Глави держав "Нормандської четвірки" висловили рішучу підтримку рішенню Тристоронньої контактної групи оголосити в зоні АТО черговий режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року.

У червні Тристороння контактна група із врегулювання конфлікту в Донбасі домовилася про так зване "хлібне перемир'я" на час збору врожаю з 24 червня по 31 серпня.