У жовтні порти анексованого Криму незаконно відвідали 20 суден – МінТОТ

08 листопада 19:36

Традиційно більшість порушників ходить під прапором країни-окупанта.

 

Упродовж жовтня закриті за розпорядженням Кабінету міністрів України порти анексованого Росією Криму відвідали 20 танкерів і вантажних суден, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ). Загалом вони здійснили 45 заходів до закритих портів Севастополя та Керчі.

Майже всі судна-порушники, 19 штук, – традиційно під прапором країни-окупанта.

"З 1 по 31 жовтня до портів тимчасово окупованого Криму зафіксовано заходження 20-ти танкерів та вантажних суден-порушників. 19 суден були під прапором Російської Федерації та 1 – під прапором Сирійської Арабської Республіки", - йдеться у повідомленні.

На рейді в акваторії закритих портів Севастополя, Феодосії і Керчі було зафіксовано ще п'ять суден, чотири з яких – під російським прапором. Ще одне – під прапором Коморських Островів.

Зазначимо, Кримські морські порти (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) були закриті після анексії українського півострова Росією в 2014 році.

Незаконний захід у закриті морпорти порушує українське та міжнародне законодавство, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, аж до кримінальної. Найчастіше порушують заборону судна під прапором Росії. Так, у вересні заборону порушили 16 суден, 15 з них – під прапором РФ.