У Житомирській області втопилися двоє 10-річних дітей

12 серпня 20:41

Тіла загиблих хлопчиків виявили у водоймі в середині дня.

 

Двоє десятирічних хлопчиків потонули в озері в Житомирській області. Повідомлення про подію надійшло на гарячу лінію "102" близько 12:00 неділі, 12 серпня, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Тіла загиблих дітей виявив 16-річний хлопець, який проходив повз озера в селі Оленичи Овруцького району. Він одразу ж кинувся у водойму і по черзі витягнув хлопчиків на берег, однак ті були вже без ознак життя. Загиблими виявилися мешканці сусіднього села Хлопляни 2008 року народження.

Правоохоронці з'ясовують обставини події. Підрозділи ДСНС до пошуково-рятувальних робіт не залучалися.

Раніше в ДСНС повідомляли, що з початку року в українських водоймах потонули 774 людини, в тому числі 79 дітей. При цьому рятувальникам вдалося врятувати на водоймах 577 осіб, включаючи 109 дітей.

У ДСНС рекомендують громадянам не залишати дітей біля води без нагляду, не плавати поодинці, не запливати далеко, відвідувати лише спеціально обладнані пляжі, не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння, а також не наближатися до човнів, катерів й інших суден, що пропливають повз.

Рекомендована для безпечного купання температура води повинна бути не менше 17 °C, і плавати рекомендується не довше 20 хвилин.