У Збройних силах України з'явиться нова бойова нагорода

13 квiтня 04:30

В армії незабаром планують заснувати медаль для нагородження поранених в боях військовослужбовців.

 

Найближчим часом для Збройних сил України буде заснована нова нагорода – медаль "За жертву крові у боях за свободу України" для нагородження поранених в боях українських військових, повідомляє Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ у своєму Facebook.

"Нарешті подолано багато бюрократичних перепон і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України! Першою відзнакою, яка починає свій шлях до затвердження Міністром оборони і перерізає стрічку старту реформування системи нагород, медаль "За поранення"!" – йдеться у повідомленні.

Кількість і ступінь тяжкості отриманих нагородженим воїном поранень будуть визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі або планці – біла гілочка, срібна або золота – останньою будуть відзначатися тяжкі поранення.

На медальній стрічці зможуть знаходитися одночасно максимум три гілочки різних кольорів, а на планці для повсякденної форми одягу – тільки одна за найважче поранення.

Війна на сході України між українськими військами і підтримуваними Росією терористами йде з 2014 року. У ній загинули і отримали поранення тисячі українських військовослужбовців. Незважаючи на неодноразове оголошення режимів припинення вогню, майже щодня ЗСУ несуть втрати від обстрілів проросійських терористів.

Нагадаємо, 7 березня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з опівночі 8 березня.

"Весняне перемир'я" стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.