У Запоріжжі затримали групу підлітків, які кидали каміння у вікна пасажирського поїзда

29 березня 03:58

Як виявилося, ця "розвага" була регулярню і принесла чимало наслідків.

 

У Запоріжжі на перегоні між станціями "Запорізька Січ" і "Дніпробуд-2" правоохоронці разом із залізничниками затримали хуліганів, які кидали каміння у вікна пасажирського поїзда Київ-Запоріжжя. Групу підлітків доставили в районний відділ поліції для подальшого з'ясування обставин. Виявилося, що ці дії юні вандали робили неодноразово, повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Хуліганські дії на залізниці - явище постійне. На жаль, не завжди можливо встановити винних - хулігани вибирають час і місце, коли поруч нікого немає. І тільки випадок або спеціальні дії допомагають зловити за руку вандалів. Не завжди справа обходиться тільки розбитими шибками.

4 березня нинішнього року на перегоні Баришівка - Бориспіль, що під Києвом, з зупиночної платформи Майська невідомі закидали камінням вантажний поїзд під час руху. Було розбите лобове скло і травмовано помічника машиніста.

З початку року зафіксовано понад 200 випадків, коли в пасажирських поїздах розбивали вікна, а в 2018 році було понад 1300 таких випадків.

Наприклад, в лютому каменем було розбите вікно у потязі Київ-Рахів, травмовані люди. Пасажирам, окрім того, довелося їхати в тамбурі, тому що в купе знаходитися через холод було неможливо.

З 2012 року розбито, в тій чи іншій мірі, близько 1000 вікон в пасажирських поїздах і "Інтерсіті". Залізниці принесені цим величезні збитки, не кажучи вже про небезпеку для життя пасажирів.

Укрзалізниця звернулася до правоохоронних органів з проханням дати відповідну оцінку цим діям. Таке втручання в роботу залізниці - неприпустиме і дуже небезпечне явище, яке може привести до фатальних наслідків. Подібні випадки не можна залишати без уваги, винуватці і всі причетні особи повинні нести відповідальність згідно з чинним законодавством, кажуть у відомстві.

З 31 березня 2019 року, в зв'язку з введенням літнього часу на території України, частково змінюється графік руху трьох швидкісних поїздів: № 711 Костянтинівка - Київ, № 724 Київ - Харків, № 764 Одеса - Київ.

Швидкісні потяги Інтерсіті +:

v № 711 буде відправлятися з Костянтинівки о 16:20 та прибуватиме до Києва о 23:05.

v № 724 буде вирушати з Києва о 13:25 і прибуватиме до Харкова о 18:13.

v № 764 Одеса - Київ відправиться з Одеси о 05:40 і прибуде до Києва о 12:46.