У військовій прокуратурі не відмовилися від висунутих прикордоннику Колмогорова звинувачень

07 листопада 00:55

Адвокат прикордонника наполягає, що слідство не змогло довести його провину.

 

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ не визнав військовослужбовця ДПСУ винним в умисному вбивстві і перевищенні повноважень, тому військова прокуратура продовжить підтримувати обвинувачення за цими статтями, повідомили в Головній військовій прокуратурі ГПУ.

Начальник слідчого управління Головної військової прокуратури Віталій Панченко на брифінгу в Києві в понеділок, 6 листопада, зазначив, що рішення касаційної інстанції обов'язково до виконання, і воно "буде виконано, щоб вирішити всі питання, які були підняті суспільством і оголошені судом".

У той же час, він звернув увагу, що Вищий спецсуд не задовольнив клопотання захисту Колмогорова про скасування рішень судів першої та другої інстанції у зв'язку з недоведеністю його вини.

"Питання визнання Сергія Колмогорова невинним у обставинах, що мали місце 7 вересня 2014 року, не констатовано", - підкреслив прокурор.

Він уточнив, що справу поворно розглядатиме суд першої інстанції в Маріуполі, і "при наявності певних ризиків" обвинувачення наполягатиме на "необхідному запобіжному заході".

"Згідно з обвинувальним актом, який в даний час є, правова кваліфікація не змінена. І питання, які були підняті захистом, будуть додатково досліджені і перевірені за участю захисту під час судового розгляду. В даний час та стаття, яка йому інкримінується, залишається", - підсумував Панченко.

У той же час, адвокат Колмогорова Світлана Моравська наполягає, що військова прокуратура не змогла довести провину прикордонника.

"Жодних доказів винності Колмогорова у слідства не було... Сторона обвинувачення не довела вини підсудного", - заявила вона після судового засідання в понеділок.

Адвокат висловила впевненість, що сторона захисту зможе домогтися виправдання Колмогорова.

"Ми сподіваємося на справедливе рішення суду першої інстанції", - додала Моравська, назвавши при цьому рішення касаційної інстанції "зваженим, законним і справедливим", повідомляє "Українська правда".

Як повідомлялося, 6 листопада Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого за звинуваченням у навмисному вбивстві. Суд задовольнив касацію захисту і скасував вирок суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції. Колмогорова звільнили в залі суду.

Нагадаємо, що 15 листопада 2016 року Приморський райсуд Маріуполя засудив Колмогорова до 13 років в'язниці за умисне вбивство. Суд визнав, що ввечері 7 вересня 2014 року обвинувачений умисно розстріляв з автомата автомобіль Skoda на околиці Маріуполя, що спричинило загибель 30-річної пасажирки - мешканки Донецька Інни Рожкової.

Колмогоров стверджує, що виконував наказ командування про зупинку підозрілого автомобіля, водій якого проігнорував законні вимоги військовослужбовців.