У великих містах окупованого Криму почало з'являтися світло

13 червня 17:26

Проблеми з мобільним зв'язком залишаються.

 

Окупанти Криму почали відновлювати електропостачання великих міст анексованого півострова, повідомляє "Кримінформ". Частково відновлено електропостачання Судака, Феодосії, Сімферополя, Керчі, Білогірська та Севастополя. У Сімферополі відновив рух електротранспорт, працюють світлофори, але більшість житлових та офісних будівель залишається без світла.

У "Крименерго" заявили про те, що "відновили електропостачання Керченсько-Феодосійського регіону, Сімферополя, Севастополя, Південного берега Криму". Тим не менш проблеми з мобільним зв'язком залишаються, кримчани скаржаться журналістам на відсутність мобільного інтернету.

Зазначимо, близько 15:25 у середу, 13 червня, в анексованому РФ Криму стався масштабний збій електропостачання, виникли проблеми з мобільним зв'язком, у великих містах зупинився рух громадського транспорту.

Причиною відключення стали технічні проблеми на підстанції "Тамань" (Краснодарський край, РФ), яка постачає електроенергію на півострів після його окупації. За даними Міністерства енергетики РФ, вони призвели до "спрацьовування автоматики та погашення автотрансформаторів".

Так званий "голова Криму", Сергій Аксьонов (прізвисько "Гоблін") заявив про те, що електропостачання півострова повністю відновлять протягом трьох годин.

Проблеми зі світлом в анексованому Криму почалися після відмови від постачання електроенергії з материкової України. Українська сторона готова відновити електропостачання півострова, але лише за умови його деокупації Росією.

Так, восени минулого року так званий "міністр енергетики" Криму Вадим Бєлік заявив про те, що взимку окупований Крим знову зіткнеться з дефіцитом електроенергії – навіть попри перекидання на півострів додаткового обладнання мобільної генерації і енергоміст через Керченську протоку.