У Сумах чиновник вкрав 109 автомобілів у благодійного фонду малозабезпечених інвалідів

21 серпня 02:30

Держава передала фонду 123 автомобіля, однак на облік поставили лише 14. Інші автомобілі були продані.

 

Голова Благодійного фонду соціального захисту інвалідів Сумської області попався на скоєнні корупційної оборудки з призначеним для його підопічних майном; чиновника підозрюють у незаконному продажі 109 призначених до передачі малозабезпеченим сім'ям інвалідів автомобілів, передає "Главред".

Як повідомляє слідство, спочатку держава передала у розпорядження фонду для подальшої передачі малозабезпеченим сім'ям 123 автомобілі. Однак стараннями спритного чиновника на обліку фонду виявилося лише 14 з них.

"У ході слідства встановлено, що до благодійного фонду Соцінвест безкоштовно надано для використання в благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою і не реалізовані", - йдеться у повідомленні.

Законодавчо збут такого майна можливий тільки за умови сплати мита та інших податків і зборів. Однак чиновник знову-таки знайшов вихід - він реалізував невраховані автомобілі, провівши їх за документами, як продані на запчастини, не сплачуючи при цьому обов'язкових платежів і в рази занизивши суму продажів.

Таким чином, казнокрад двічі завдав збитків державі - з його вини залишилися без автомобілів малозабезпечені громадяни з обмеженими можливостями, а держава понесла збитки у розмірі як мінімум 1,66 млн грн.

Судовий розгляд справи почався із того, що суд відклав розгляд справи, нібито через неявку адвоката зловмисника, повідомили у прес-центрі судової влади України в понеділок, 20 серпня. Наступне судове засідання по справі відбудеться у відкритому режимі 31 серпня 2018 року в Зарічному районному суді Сум.

Нагадаємо, що 2 серпня у Сумах вбили чиновника; колишнього депутата Сумської міськради Анатолія Жука знайшли застреленим у дворі власного будинку. Тіло вбитого виявив його батько, який прийшов у гості до сина. Поруч з місцем події поліція знайшла пістолет. Загиблий був депутатом Сумської міськради минулого скликання, очолював у міськраді департамент містобудування та земельних ресурсів. У 2014 році він балотувався на посаду мера.