У столиці невідомі "мінували" універмаг "Україна"

28 жовтня 17:31

З торгівельного центру евакуювали близько 600 осіб.

 

У Києві у неділю, 28 жовтня, невідомі повідомили про замінування універмагу "Україна", через повідомлення правоохоронці евакуювали відвідувачів і персонал закладу, повідомляє "Укрінформ" із посилання на охоронців універмагу. Після евакуації людей правоохоронці перекрили усі входи до будівлі.

Поліцейські отримали повідомлення про замінування близько 13:00. На місце події прибули працівники усіх профільних служб, проте вибухівку в універмазі вони не знайшли, повідомили у відділі комунікації Національної поліції у місті Києві.

"Дане повідомлення зареєстроване у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції… На місці працювали поліцейські, кінологи та вибухотехніки. Під час огляду із приміщення евакуювано близько 600 осіб. У результаті перевірки будь-яких небезпечних предметів не виявлено", - наголосили поліцейські.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за статтею 259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Раніше на електронну пошту гарячої лінії НПУ у Львівській області надійшло повідомлення про замінування 10 будівель, готелів та фітнес-клубів. Фахівці перевірили усі об'єкти, але не виявили жодних підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Загалом через перевірку будівель та прилеглої до них території правоохоронці евакуювали майже 800 громадян.