У справі про розміщення нацистської символіки в київському ТРЦ оголошено першу підозру

29 липня 16:11

За версією слідства, зображення свастики на сходи вивів 17-річний юнак. Йому загрожує до п'яти років за ґратами.

 

Правоохоронці оголосили першу підозру у справі про розміщення в торгово-розважальному центрі Києва Gorodok Gallery нацистської символіки. У причетності до виведення на центральні сходи ТЦ, які оснащені LED-підсвічуванням, зображення свастики, підозрюється 17-річний хлопець.

За версією слідчих, за допомогою "TeamViewer" молодик підключився до комп'ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи він побачив на моніторі комп'ютера - той з'явився там через технічний збій.

"Молодик скористався цією технічною несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики. Вказане зображення протягом певного часу демонструвалося відвідувачам через монітор на першому поверсі центру, допоки працівники охорони не відімкнули живлення системи комп'ютера", - йдеться у повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

Прокурори Київської місцевої прокуратури №5 спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ оголосили молодику підозру у вчиненні злочину за ч.1 статті 436-1 (поширення та публічне використання символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму) КК України, йому загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, 16 лютого в торговельному центрі Gorodok Gallery на проспекті Степана Бандери, біля станції метро "Почайна", у холі на центральних сходах, які оснащені LED-підсвічуванням, невідомі вивели зображення свастики, розміщене в білому квадраті на червоному тлі.

У ТЦ Gorodok Gallery поскаржилися на хакерську атаку. "На жаль, ми не перші, хто постраждав від дій зловмисників... Зараз ми активно шукаємо осіб, які причетні до цієї атаці", – заявив ТЦ.