У Софійському соборі з 18 березня продовжаться ремонтно-реставраційні роботи – Мінкультури

08 березня 21:58

Роботи проводяться в складних умовах.

 

Софійському соборі з 18 березня продовжаться ремонтно-реставраційні роботи, повідомляє прес-служба Міністерства культури України на сайті відомства.

"На сьогодні експлуатація пам'ятника здійснюється в складних інженерно-геологічних і екологічних умовах, в умовах вібраційно-шумового навантаження, неконтрольованої сучасної забудови та небезпечної експлуатації сильно зношених інженерних мереж в місті-мегаполісі. Реставраційні роботи відповідно до технологічних вимог розпочнуться з 18 березня", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 січня Україна отримала томос про автокефалію ПЦУ, підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм напередодні.

Церемонія передачі палиці й томосу митрополиту Епіфанію офіційно завершила процедуру отримання Україною церковної незалежності. 9 січня усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали документ, чим технічно завершили його оформлення.

15 грудня на Об'єднавчому соборі в Софії Київській був обраний голова помісної української церкви – Православної церкви України. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Інтронізація голови ПЦУ відбулася 3 лютого, 30 січня було офіційно зареєстровано Київську митрополію Православної церкви України.

Докладніше про небезпеку здержавлення ПЦУ читайте у статті Катерини Щоткіної ""Євангеліє" від влади" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".