У "Слузі народу" не виключають відставку Авакова

27 сiчня 14:31

Очільник правоохоронного комітету Ради Денис Монастирський назвав одну із можливих причин відставки голови МВС.

 

Якщо справа про вбивство журналіста Павла Шеремета розвалиться, то не виключено, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може піти у відставку, припускає голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Про це він розповів у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я вважаю, що якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах – це можливо буде одним із приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади. Принаймні, масштаб цієї справи, громадського резонансу і підозрюваних іншого варіанту не залишає. Це справа однозначно стане Рубіконом", - зазначив Монастирський.

Він також заявив про те, що випробувальний термін Арсена Авакова ще не закінчився. За словами Монастирського, за діяльністю голови МВС сьогодні пильно стежать.

Очільник парламентського комітету зауважив, що зараз справи про вбивство Шеремета, а також ветреанки АТО Аміни Окуєвої, "викликають найбільше запитань з приводу того чи були вони успішні".

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтерку Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця ССО Андрія Антоненка та військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислав та Інна Грищенки.

Поліція вважає, що вони можуть володіти інформацією про вбивство Шеремета. За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли. Колеги Шеремета з "Української правди" піддали сумніву озвучену поліцією версію щодо мотивів вбивства. У свою чергу адвокати підозрюваних заявляли про фальсифікацію доказів, а також про те, що деякі із фігурантів справи досі не знайомі один з одним. Зокрема, свідки у справі також говорили про те, що одна з фігуранток Яна Дугарь на момент злочину перебувала на території 66-го військового медичного госпіталю у Покровську Донецької області.

У січні поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої. Одним з ключових доказів слідство називає збіг ДНК на автоматі, що був залишений неподалік місця злочину, з генетичним матеріалом затриманого. Через кілька днів правоохоронці затримали ще одного підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої та замаху на життя її чоловіка Адама Осмаєва.