У Слов'янську затримали бойовика "ДНР"

15 квiтня 20:48

Затриманий був членом незаконного збройного формувань "Грім", сформованого російськими кураторами в окупованому Харцизьку.

 

У Слов'янську затримали місцевого мешканця за підозрою в участі в терористичній організації "ДНР". Операцію провела міжвідомча група Держприкордонслужби та Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Протягом року оперативники СБУ збирали матеріали і документували діяльність підозрюваного. За даними слідства, він був членом незаконного збройного формування "Грім" терористичного угрупування "ДНР". НВФ "Грім" дислокувалося в окупованому Харцизьку і було одним з перших збройних формувань, створених російськими спецслужбами в ОРДЛО.

До початку війни в Донбасі затриманий займався підприємницькою діяльністю. За його словами, приэднатися до НВФ його змусили бойовики і "ситуація, що склалася". При цьому затриманий активно публікував свої фото в камуфляжі і зі зброєю в руках в соціальних мережах.

Бойовику вручили повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації або участь в ній), а матеріали справи скерували до суду. Якщо вину підозрюваного буде доведено в суді, йому загрожуватиме від восьми до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, в лютому суд засудив бойовика угруповання "ДНР" до 9,5 років позбавлення волі. Уродженець Горлівки приєднався до окупантів в 2015 році, займав посаду механіка-водія і брав участь у бойових діях проти української армії, поки його не затримали у березні 2018 року.