У Слідкомі РФ заявили, що керченського стрілка принижували однолітки через його одяг

24 квiтня 11:18

Бастрикін вважає, що це може бути причиною масового вбивства в коледжі Керчі.

 

Голова Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Бастрикін заявив про те, що стрілка у керченському коледжі Владислава Рослякова постійно принижували однолітки через його одяг. На його думку, це могло спонукати студента піти на масове вбивство, повідомляє інформагентство "ТАСС".

Ймовірною причиною стрілянини він назвав "приниження на основі різного майнового стану". "Цього хлопчика в Керчі постійно принижували однокласники", - заявив Бастрикін.

"Він купував на ринку десь [одяг], у нього мама одна була, його постійно принижували на цій основі. Ось результат... Я не знав цього, виявляється, зараз важливо ходити в джинсах саме американських, а не в підробці під американські", - сказав глава СК РФ.

Він також додав, що необхідно заохочувати "моральну та позитивну" поведінку громадян.

Нагадаємо, 17 жовтня 2018 року у будівлі політехнічного коледжу (кол. металургійний технікум) в окупованій Керчі стався вибух. За попередніми даними, вибуховий пристрій спрацював у їдальні коледжу. Унаслідок вибуху та стрільби загинули 20 осіб (5 викладачів і 15 студентів), ще кілька десятків дістали поранення, зокрема важкі.

Підконтрольні російським окупантам слідчі органи кваліфікували напад за статтею "теракт", згодом перекваліфікували його на "вбивство". За даними російського слідства, 18-річний студент коледжу Владислав Росляков влаштував вибух і стрілянину у закладі, а потім наклав на себе руки.

Прокуратура АР Крим (Україна) відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу – теракт.

Докладніше про трагедію читайте у статті Валентини Самар "Пристріл" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".