У складі окупаційних військ в Донбасі воюють підрозділи "мертвих душ" - розвідка

10 вересня 13:15

Низку частин і з'єднань за підсумками перевірок розформували.

 

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі встановлює реальну чисельність особового складу, оскільки під час перевірок було встановлено наявність великої кількості "мертвих душ" у складі окремих частин і з'єднань, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Під час перевірок командуванням окупантів було встановлено, що командири деяких підрозділів приховують втрати особового складу задля уникнення покарання за збільшення випадків дезертирства зі зброєю. При цьому грошове забезпечення відсутнім виплачувалося протягом декількох місяців, задля чого до відомостей вносилися завідомо неправдиві відомості.

"Крім цього, комісіями кураторів з'ясовано, що по лінії чергових служб надавалась неправдива інформація про відсутніх зі складу російсько-окупаційних військ, у т.ч. у складі цілих підрозділів, які нібито виконували бойові завдання на важкодоступних передових позиціях і тому з ними не було зв'язку", - зазначають розвідники.

Так, у "1 армійському корпусі" окупаційних військ було виявлено підрозділ "мертвих душ", особовий склад якого понад три місяця перебуває на лікуванні. Командуванням терористів прийнято рішення про його розформування.

Також в авральному порядку розформовані елітні "підрозділи охорони і спецпризначення", підпорядковані екс-ватажкам підконтрольного РФ терористичного угруповання "ДНР". А їх особовий склад передано у підпорядкування "1 АК" окупаційних військ.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.