У "сірій зоні" активізувалася розвідагентура бойовиків – ІС

08 листопада 11:58

Окупанти Донбасу не припиняють спроб розвідати передові позиції Об'єднаних сил.

 

Бойовики російсько-окупаційних військ в Донбасі не припиняють спроб розвідати бойовий порядок і систему ведення вогню передових підрозділів Об'єднаних сил за допомогою провокаційних обстрілів і різнобічної розвідки, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Основною метою ворожих обстрілів і провокацій стали спроби розкрити систему ведення вогню передових підрозділів ЗСУ, їх загальний бойовий порядок, уточнити місця розташування їхніх сил і засобів", - пише координатор ІС на своїй сторінці в Facebook.

Командування окупаційний військ також продовжує в активному режимі проводити різнобічну розвідку позицій українських військових, аж до оперативно-тактичної глибини їхньої оперативного побудови. При цьому особлива увага приділяється командним пунктам, місцям складування боєприпасів у прифронтовій зоні та ключовим пунктам і вузлам комунікацій.

"Зазначається також активізація агентурної розвідки противника у прифронтовій зоні з метою уточнення окремих деталей і останніх змін в оперативній побудові угруповання ОС в режимі "он-лайн". Відзначаються спроби противника відслідковувати переміщення українських військовослужбовців аж до окремих підрозділів і одиниць техніки", - додає Тимчук.

Нагадаємо, напередодні бойовики сім разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових, зокрема з важких мінометів і зенітних установок.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м від початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками, у більшості випадків - у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".