У Сімферополі "суд" виніс вирок фігурантам "справи Веджіє Кашка"

17 квiтня 16:05

До розгляду апеляції Руслан Трубач, Бекір Дегерменджи, Казім Аметов і Асан Чапух будуть під домашнім арештом.

 

Підконтрольний Росії "Київський районний суд" окупованого Сімферополя виніс вирок фігурантам "справи Веджіє Кашка" Руслану Трубачу, Бекіру Дегерменджи, Казиму Аметову та Асану Чапуху, передає "Крим.Реалії". Кримських татар звинуватили нібито у вимаганні коштів.

Зазначено, що Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджи і Казима Аметова засудили до трьох років умовного ув'язнення з випробувальним терміном три роки. Асана Чапуха засудили до 3,5 років умовно з випробувальним терміном три роки.

До розгляду апеляції на вирок фігуранти справи перебуватимуть під домашнім арештом. Зазначимо, що жоден з фігурантів "справи Веджіє Кашка" не визнав свою провину.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року в окупованому Сімферополі після чергових затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка. 82-річній жінці стало зле під час затримання Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова. Їх звинуватили у "вимаганні грошей у громадянина Туреччини". Активіст Наріман Джелял заявив, що громадянин Туреччини, через якого затримали групу кримських татар, вкрав гроші сім'ї Веджіє Кашка.

Наприкінці січня 2018 року утримуваних у СІЗО Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова та Руслана Трубача відпустили під домашній арешт, за кілька тижнів до цього запобіжний захід змінили Асану Чапуху. Адвокати фігурантів "справи Веджіє Кашка" наголошували на погіршенні здоров'я підзахисних та відсутності у СІЗО умов для належного лікування. Пізніше всім чотирьом дозволили відвідувати медичні установи.