У штабі зафіксували збільшення кількості ворожих обстрілів у зоні АТО

13 листопада 08:38

Попри це доба для українських військових минула без втрат.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 12 листопада, 33 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Ситуація на сході України залишається складною. Бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ на всій лінії зіткнення, зафіксовано понад десять випадків застосування ними мінометів різних калібрів. Порівняно з попередньою добою кількість ворожих провокацій зросла майже вдвічі, найбільш активно терористи порушують режим "тиші" за темної пори доби.

Із настанням сутінок окупанти активізувались на Світлодарській дузі. Так, з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП вони гатили по оборонцях Луганського.

На підступах до Донецька терористи відкривали вогонь з піхотного озброєння по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки, Мар'їнки та шахти "Бутівка".

На луганському напрямку бойовики накрили вогнем з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї українських військових поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів – захисників Валуйська.

Нагадаємо, напередодні бойовики 23 рази обстріляли позиції Збройних сил України. Терористи накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ на луганському та приморському напрямках.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "шкільне перемир'я", яке почалось 25 серпня. Режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року став вже 11-м з початку війни в Донбасі. Окупанти порушили його у перший же день.