У штабі назвали імена загиблих у перший день "літнього перемир'я" військовослужбовців ЗСУ

22 липня 18:46

Солдати Семен Румигін і Микита Скітченко підірвалися на вибуховому пристрої.

 

У перший день "річного перемир'я" в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинули двоє українських військовослужбовців. Солдати 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Семен Румигін і Микита Скітченко отримали смертельні осколкові поранення в неділю, 21 липня.

Четверо військовослужбовців підірвалися на вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою окупантів. Двоє з них від отриманих поранень померли, двоє – госпіталізовані.

"Командування Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблих військовослужбовців. Світла пам'ять воїнам! Вічна пам'ять усім, хто віддав життя в боротьбі за Україну!", - йдеться у повідомленні штабу ООС, поширеному в понеділок, 22 липня.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "річного перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

Перед цим вони 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".