У штабі АТО уточнили інформацію щодо постраждалих у "сірій зоні"

21 сiчня 17:03

Унаслідок обстрілу терористів ОРДО одна людина загинула, інша дістала поранення.

 

Двоє мирних мешканців, які постраждали у районі селища Оленівка Донецької області, стали жертвами обстрілу бойовиків терористичного угруповання "ДНР", повідомляє прес-центр штабу АТО.

Українські військові наголосили на тому, що за оперативною інформацією терористи обстріляли автобус із цивільними особами в районі контрольного пункту "Оленівка".

"За словами місцевих мешканців, які у цей час перетинали лінію зіткнення через КПВВ, внаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна - отримала поранення", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці сил АТО також розповіли про те, що ці дії окупантів спрямовані на дискредитацію Збройних сил України "у переддень візиту на територію Донецької і Луганської областей першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга"

"Вчергове наголошуємо на тому, що сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей", - резюмували у штабі АТО.

Раніше співробітники Державної прикордонної служби України повідомили про те, що в районі населеного пункту Оленівка постраждали двоє цивільних осіб – пасажирів мікроавтобуса. Прикордонники сповістили про цей інцидент представників міжнародних організацій.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Проте бойовики порушили його у той самий день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів .

"Новорічне перемир'я" стане 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.