У штабі АТО назвали ситуацію на донецькому напрямку найбільш напруженою

17 грудня 07:31

Бойовики відкривали вогонь по позиціях сил АТО в Пісках і Опитному, працювали ворожі снайпери.

 

Протягом ночі загарбники близько 20 разів намагалися спровокувати сили АТО на відкриття вогню, повідомили в четвер в прес-центрі штабу антитерористичної операції.

Найбільш напруженою залишається ситуація на донецькому напрямку. "З вечора середи до півночі зафіксовано обстріл українських військових підрозділів із стрілецької зброї в Пісках і Опитному. По Пісках та Авдіївці також увечері працювали ворожі снайпери", - повідомили в штабі АТО.

Неподалік тимчасово окупованій Горлівки з гранатометів і великокаліберних кулеметів бандити вели неприцільний вогонь по Ленінському та Зайцево. У Світлодарську - з великокаліберних кулеметів по Луганському.

"Після півночі зафіксовано 4 випадки порушення умов припинення вогню з боку проросійських збройних бандформувань. Усі зі стрілецької зброї в районі Пісків", - йдеться в повідомленні.

Раніше українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.

Останнім часом спостерігачі місії ОБСЄ фіксують зростання порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Зокрема, СММ відзначають наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, яке повинно бути відведено.