У штабі АТО назвали найгарячішу ділянку на лінії розмежування

30 листопада 18:27

ЗСУ неодноразово придушували вогневі точки противника.

 

Бойовики російсько-терористичних формувань продовжують провокаційні обстріли позицій Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції, ігноруючи так зване "шкільне перемир'я".

У четвер, 20 листопада, окупанти сім разів порушили режим тиші. У разі необхідності українські військовослужбовці відкривали у відповідь вогонь, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільш напружена обстановка – на луганському напрямку, де противник задіяв міномети, гранатомети і стрілецьку зброю для обстрілів Троїцького та Луганського. У районі Жовтого були зафіксовані провокації із застосуванням піхотного озброєння. По підступах до Лозового окупанти били з БМП. По Станиці Луганській та Зайцевому терористи вели вогонь зі стрілецької зброї.

На донецькому напрямку була зафіксована одна провокації в районі Красногорівки із застосуванням стрілецької зброї.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.

21 листопада терористи завдали удару зі 152-мм ствольної артилерії по позиціях ЗСУ на Світлодарській дузі.

24 листопада Збройні сили України відтіснили бойовиків і взяли під контроль села Травневе Бахмутського району та Гладосове Горлівського району Донецької області, які перебували в "сірій зоні".