У шахті на Львівщині через обвалення породи загинув гірник

24 березня 17:12

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

 

У селі Селець Сокальського району Львівської області внаслідок обвалення породи загинув працівник шахти "Надія", повідомляє "УНІАН" із посиланням на координатора ГО "Варта-1", депутата Львівської міськради Ігоря Зінкевича.

Інформацію про загибель гірника правоохоронці отримали близько 6:00 ранку у неділю, 24 березня. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, йдеться у повідомленні відділу комунікації Національної поліції Львівської області.

"Поліцейські встановили, що на глибині близько 500 метрів, унаслідок обвалу породи, загинув 40-річний мешканець Червонограда, гірничий робітник очисного забою. Постраждалих внаслідок обвалу немає", - йдеться у повідомленні.

Нині триває досудове розслідування, за фактом загибелі гірника відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до п'яти років, або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, 10 січня о 21:15 внаслідок вибуху метану на шахті ім. Героїв Космосу в Павлограді Дніпропетровської області постраждали п'ятеро гірників – вони отримали опіки II-III ступеня. Постраждалих ушпиталили, на шахті запровадили режим ліквідації аварії. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 статті 272 КК України.