У шахті на Донеччині загинув гірник, ще двоє дістали тяжкі травми

14 квiтня 19:32

Правоохоронці порушили справу через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

 

Прокуратура Донецької області розслідує обставини загибелі та травмування трьох гірників унаслідок падіння в зумпфову частину вентиляційного стволу шахти, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури на сторінці в Facebook.

"Вранці 13 квітня, під час виконання робіт з цементації купольної частини сполучення вентиляційного стволу і хідника чистки зумпфа, при переміщенні полка перекриття вентиляційного стволу блоку, стався перекос, через який працівники підприємства впали у зумпфову частину вентиляційного стволу", йдеться у повідомленні.

Унаслідок падіння 40-річний прохідник та 30-річний помічник начальника дільниці отримали тяжкі травми, 27-річний прохідник від отриманих ушкоджень загинув на місці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"На даний час досудове розслідування за даним фактом триває, встановлюються обставини події", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, 10 січня о 21:15 внаслідок вибуху метану на шахті ім. Героїв Космосу в Павлограді Дніпропетровської області постраждали п'ятеро гірників – вони отримали опіки II-III ступеня. Постраждалих ушпиталили, на шахті запровадили режим ліквідації аварії. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 статті 272 КК України.