У Севастополі 400 осіб вийшли на мітинг проти російсько-окупаційної "влади"

05 червня 12:26

Окупанти намагалися перешкодити проведенню мітингу і склали адмінпротокол на його організатора.

 

В анексованому Росією Севастополі у понеділок, 4 червня, відбувся мітинг проти свавілля окупаційної "влади" і "судів", повідомляє кореспондент DT.UA. Незважаючи на спроби окупантів заборонити захід, на центральну площу міста вийшли близько 400 кримчан, у тому числі підприємці, чий бізнес потерпає від тиску.

У мітингу взяли участь місцеві підприємці, працівники низки підприємств, у тому числі ТОВ "Інкерманський завод марочних вин", а також ринкові та магазинні торговці. Як повідомляє кореспондент, магазини та ринки в окупованому місті закривають за рішенням місцевих "чиновників" або співробітників МНС.

Учасники мітингу тримали плакати "Закзбори (окупаційний "парламент" міста, колишня Севастопольська міськрада – ред.) й уряд Севастополя – у відставку!", "В Україні напрацював, у Росії – віджимають!", "Суди в Севастополі – проти людей", "Зупинити судове свавілля!", "Допоможіть відстояти власність!" та іншими.

При цьому виступаючі нагадали про корупцію і чиновницьке свавілля, а також висловили недовіру окупаційному "губернатору" і висловилися за створення в Севастополі "народного уряду міста".

Окупаційна "влада" міста пропонувала мітингувальникам перенести захід з площі Нахімова в центрі Севастополя на його околиці - в Очеретяну бухту. Однак організатор мітингу – юрист Володимир Новіков – відмовився.

Підконтрольні російським окупантам "поліцейські" намагалися перешкодити проведенню мітингу на площі, мотивуючи це тим, що захід "не узгоджений з "урядом" міста". А також склали на Новікова протокол про адміністративне правопорушення, на нього чекає розгляд у "суді".

Зазначимо, 26 травня на засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві обговорювалося порушення Росією прав людини в окупованих Криму та Донбасі.

"У доповіді, яка була представлена головним доповідачем Уллою Шмідт, зазначаються масові порушення прав людини на окупованих територіях України. Доповідачі підтримали тези про відповідальність Росії за порушення прав людини не лише на сході України, але і в Абхазії і Південній Осетії", - повідомила голова делегації України у ПА НАТО Ірина Фриз.