У Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою – сестра

01 грудня 11:48

"Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів", - зазначила Наталія Каплан.

 

Український політв'язень Олег Сенцов, який на початку жовтня припинив тривале голодування, продовжує відчувати проблеми зі здоров'ям, зокрема, з нирками і печінкою. Про це в суботу, 1 грудня, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

"Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що у нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися", - сказала вона.

Каплан також повідомила, що 12 грудня планує разом з адвокатом Дмитром Дінзе відвідати церемонію вручення Сенцову премії Сахарова в Страсбурзі.

Нагадаємо, що Олег Сенцов оголосив голодування у російській в'язниці 14 травня. Він висунув вимоги, згідно з якими російська влада повинна була звільнити всіх українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму.

5 жовтня у ФСВП РФ заявили про припинення Сенцовим голодування. Незабаром адвокат Дмитро Дінзе заявив, що Сенцов планує виходити з голодування з 6 жовтня. Пізніше сам Сенцов у листі російському правозахиснику Миколі Щуру написав, що його стан покращився.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.