У російській колонії Клиху не передають листів від матері – Денісова

11 вересня 18:09

20 вересня Тамара Клих збирається відвідати сина у Верхньоуральській колонії.

 

Українському політв'язню Станіславу Клиху не передають у російській колонії листів від матері. Як повідомила у Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, українець поскаржився, що не отримує кореспонденцію під час розмови з матір'ю 3 вересня. Денісова зазначила, що з'ясує в омбудсмена РФ, чому порушуються права Клиха.

"Щойно переговорила з Тамарою Іванівною - мамою Станіслава Клиха. У розмові з сином 3 вересня, він поскаржився що йому не надходять листи. Якщо гроші, які йому передає мама зі своєї пенсії він отримує, то листи - ні. Станіслав отримав лише одну звістку з дому, хоча мама надсилає їх регулярно - двічі на місяць", - повідомила український омбудсмен.

За її словами, 20 вересня мати Клиха збирається відвідати сина у Верхньоуральській колонії. Питання організації її поїздки вирішуватиметься разом з МЗС.

Як повідомлялося, 26 жовтня 2016 року Верховний суд Росії визнав законним вирок, раніше винесений російським правосуддям українським громадянам Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засуджених до 22,5 і 20 років позбавлення волі за нібито участь у війні проти РФ під час Першої чеченської війни.

Обидва не визнали свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а "зізнання" російські слідчі отримали від них тортурами. Микола Карпюк заявляв про тортури в російському СІЗО електричним струмом, голки під нігті та заборону спати цілодобово.

Після винесення вироку Клиха етапували до Верхньоуральської в'язниці Челябінської області, а Карпюка – до Володимирського централу.