У Росії провели допити ще двох полонених моряків — адвокат

05 лютого 23:22

ФСБ провела допити 4 і 5 лютого.

 

Федеральна служба безпеки РФ провела слідчі дії з двома військовополоненими моряками. Про це повідомляє адвокат Микола Полозов в Facebook.

За його словами, 4 лютого допит був проведений з військовополоненим Михайлом Власюком, а сьогодні, 5 лютого, з Юрієм Без'язичним.

"Слідчими СУ ФСБ Росії були проведені допити, в ході яких Власюк і Без'язичний ще раз заявили про те, що є військовополоненими. В ході допитів захистом був долучений ряд заяв і клопотань слідства, в тому числі на надання телефонних переговорів і на побачення з близькими", - стверджує Полозов.

Адвокат також зазначив, що за 2,5 місяці військовополонені українці не отримали жодного дозволу на побачення з близькими і навіть телефонні дзвінки.

Раніше Полозов повідомив про допити поранених моряків 30 і 31 січня. Адвокати поранених подали клопотання про їх госпіталізацію в Україні або нейтральній країні і проведення медичного обстеження поза системи ФСВП.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовців.

Всі 24 українських військових закликали вважати себе військовополоненими і ставитися до них згідно з нормами Женевської конвенції. Лефортовський суд в Москві продовжив арешт моряків до 25 і 26 квітня.