У Росії нарахували 15 тисяч військових, відправлених на Донбас

28 серпня 12:39

За даними Комітету солдатських матерів РФ, в Росії строковиків та контрактників різних частин змушують підписувати контракти на відправку воювати в Луганськ.

 

Приблизно 15 тисяч російських військових вже відправлені воювати на Донбас, кількість загиблих - невідома.

Таку інформацію в ефірі російського телеканалу "Дождь" озвучила голова союзу Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

"За експертною оцінкою, я думаю, що 15 тисяч (військових - ред.) там, безумовно, ходить в тій або іншій якості. Скільки з них не мають документів військовослужбовців, а мають там розірвані контракти або, як офіцери, в безстроковій відпустці або ще якась дурниця, важко сказати. Але так за оцінкою, 15 тисяч", - підкреслила вона.

Вона розповіла, що в Росії строковиків та контрактників різних частин змушують підписувати контракти на відправку воювати в Луганськ.

За її словами, один солдат, який служив на полігоні у Гуково в Ростовській області, надіслав своїй матері повідомлення, в якому розповів, що полковник Мединський зібрав солдатів і сказав підписати контракт. "Ми вас відправимо в Луганськ. Не підпишете - я сам за вас підпишу", - передала вона слова полковника.

Крім того, Мельникова зазначила, що невідомо, скільки взагалі російських солдатів загинуло за цей час на території України.

"Коли десь через півроку сім'ї зрозуміють, що їх кинули, грубо кажучи, що їм обіцяли, що ми вам допоможемо, а почнуться проблеми, ось тоді підуть у Фонд права матері до сусідів, у наші комітети. Допоможіть, ось син загинув на війні, а нам ні те, ні се, ні п'яте, ні десяте. Ось тоді ми дізнаємося, скільки загинуло", - розповіла Мельникова.

Нагадаємо, терористи на Донбасі визнали, що на їхньому боці воюють діючі кадрові російські військові, які взяли відпустки.

Раніше Комітет солдатських матерів РФ заявляв про 400 убитих або поранених російських солдатів на Донбасі. !zn