У Рівному потужна злива паралізувала місто і перетворила його на озеро

27 липня 03:44

Відкачували воду з підвалів в пологовому будинку, лікарнях, поліклініках, обласному архіві, музеї та бібліотеці, а також прямо з вулиць

 

Понад 60 автомобілів витягли з підтоплених вулиць рятувальники Рівного - там 26 липня, у п'ятницю, пройшла грандіозна злива, яка перетворила місто на величезне озеро.

Вода ринула в підвали і перші поверхи будинків з низьким цоколем. Протягом усього дня рятувальники допомагали місцевим жителям ліквідувати наслідки зливи. З підтоплених вулиць за допомогою спецтехніки витягли понад 60 автомобілів, у яких заглох двигун, повідомляє прес-служба ДСНС.

Тривають роботи з відкачування води з підвалів в пологовому будинку, лікарнях, поліклініках, обласному архіві, музеї і бібліотеці. Також співробітники ДСНС відкачували воду з вулиць.

Раніше повідомлялося, що в ніч з 1 на 2 липня внаслідок погіршення погодних умов (сильний вітер) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 601 населений пункт у 5 областях.

У Чернігівській області без електропостачання залишився 291 населений пункт, у Житомирській – 101, у Київській – 85, у Сумській – 73, у Рівненській – 51. Крім того, у Рівненській області шквалистий вітер пошкодив дахи п'яти шкіл та 24 житлових будинків у Зарічненському та Дубровицькому районах.