У РФ порушили близько 80 кримінальних справ проти солдатів за відмову воювати в Донбасі – розвідка

02 листопада 15:12

Військовослужбовці 33 окремої мотострілкової бригади перед відправкою на схід України проходили підготовку на полігоні в Ростовській області.

 

На території Росії зафіксовані випадки відмови російських військовослужбовців брати участь у бойових діях на території України. У зв'язку в РФ порушила проти них кримінальні справи.

"Зокрема, прокуратурою РФ заведено до 80 кримінальних справ за статтею №337 "Самовільне залишення частини або місця служби" КК РФ відносно військовослужбовців 33 окремої мотострілецької бригади (Майкоп) 49 Армії Південного військового округу, які подали рапорти з відмовою від відрядження до України після проходження спеціальної підготовки на полігоні "Кадамовский" (Октябрський район Ростовської області)", - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Бойовики обстріляли Піски з гранатометів і великокаліберних кулеметів

Раніше інший терорист в Донецьку розповів Die Welt, що Росія досі відправляє зброю в Донбас. Він додав, що минулого року сам займався перевезенням зброї з Росії в Україну.

Тим часом, Росія відправила у Донбас 43-й "гумконвой". Офіційно повідомляється, що основну частку вантажів складають продукти харчування. Але що насправді у вантажівках, не відомо. В цей же час, триває відведення важкого озброєння від лінії фронту. І проросійські терористи зривають цей процес. ОБСЄ не змогла верифікувати відведене озброєння через бойовиків ОРДЛО. Крім того, спостерігачі ОБСЄ фіксують наявність важкого озброєння на лінії зіткнення в зоні АТО.

Нагадаємо, 28 жовтня українські військові завершили відвід артилерійських систем Д48 (85-мм протитанкова гармата) і Д44 (85-мм дивізійна гармата) на Артемівському напрямку.

21 липня Трехсторонная контактна група з вирішення конфлікту в Донбасі погодила текст документа про відведення легких озброєнь (калібром до 100 міліметрів).

Варто відзначити, що з 2 жовтня в зоні АТО бойовики дотримуються режиму припинення вогню. У результаті через три доби "тиші" стартував обопільний процес відведення вооруженний.

24 жовтня військовослужбовці Збройних сил України заявили, що танки на Донецькому напрямку були відведені.